Uncategorized

Почитувани, Агенцијата за катастар на недвижности, на 30.09.2022 година (петок), со почеток од 13:00 часот, ќе ја организира втората задолжителна обука за 2022 година, наменета зa трговците поединци – овластени геодети, на следните теми: ПРЕБАРУВАЊЕ И ПРЕЗЕМАЊЕ НА ГЕОПРОСТОРНИ ПОДАТОЦИ ОД НИПП ГЕОПОРТАЛОТ и КАТАСТАР НА ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЈЕКТИ СО ПОСЕБЕНповеќе…

Агенцијата за катастар на недвижности, продолжува со активностите за воспоставување на Графичкиот регистар за улици и куќни броеви, кој е основа за формирање на Адресен регистар, како единствен и авторитативен извор на адресна информација во Република Северна Македонија. Во рамките на проектот „Соработка за дигитална демократија“, финансиран од Кралството Шведска,повеќе…

Одлуки за избор на кандидати по Интерен оглас број 04/2022 за унапредување на административни службеници се: Одлука за работно место реден број 1 (.пдф) Одлука за работно место реден број 2 (.пдф)повеќе…

Врз основа на член 48 од Законот за административни службеници и член 2 од Правилникот за формата и содржината на интерниот оглас, начинот на поднесување на пријавата за унапредување, начинот на спроведување на административната селекција и интервјуто, како и начинот на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапкатаповеќе…

По повод јубилејот 75 години Геодетска управа и 95 години геодетски премер во Република Северна Македонија, Агенцијата за катастар на недвижности организира конференција која ќе се одржи во Скопје, од 12 до 14 октомври 2022 година. Целта на оваа конференција е да се одбележат двата важни јубилеја, 75 години Геодетскаповеќе…

Почитувани, Поради тековни надградби ОССП системот нема да биде во функција од 17.06.2022г до 21.06.2022 Ви благодариме за разбирањето и за соработката. Со почит,Агенција за катастар на недвижностиповеќе…

Во Сараево од 15 до 17 мај 2022 година се одржа Генералното собрание на EuroGeographics, кое беше поздравено од премиерот на Федерацијата БиХ, г. Фадил Новалиќ, министерка за цивилни работи на Босна и Херцеговина г-ѓа Анкица Гудељевиќ и директорот на Федералната геодетска управа г. Жељко Обрадовиќ во своите говори јаповеќе…

Веб страницата на Агенцијата за катастар на недвижности е збогатена со нова содржина. Апликацијата за Графичкиот регистар за улици и куќни броеви, како дел од Адресниот регистар, содржи огромен број на податоци кои се од огромна важност за целокупното население. Во оваа апликација може да се направи: увид во теренскиповеќе…

Одлуки за избор на кандидати по Интерен оглас број 3/2022 за унапредување на административни службеници се: Одлука за работно место реден број 1 (.пдф) Одлука за работно место реден број 2 (.пдф) Одлука за работно место реден број 3 (.пдф) Одлука за работно место реден број 4 (.пдф) Одлука за работно местоповеќе…

Одлуки за избор на кандидати по Интерен оглас број 2/2022 за унапредување на административни службеници се: Одлука за работно место реден број 1 (.пдф) Одлука за работни места реден број 2 (.пдф) Одлука за работно место реден број 3 (.пдф) Одлука за работно место реден број 4 (.пдф) Одлука за работно местоповеќе…