Соопштение за одржување на обука наменета за овластени геодети

Соопштение за одржување на обука наменета за овластени геодети

Почитувани,

Агенцијата за катастар на недвижности, на 23.12.2020 година (среда), со почеток од 15:00 часот, ќе ги организира третата и четвртата задолжителни обуки за 2020 година, наменети зa трговците поединци – овластени геодети, на следните теми:

  • СТУДИЈА ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА НОВИ СЛУЖБЕНИ ГЕОДЕТСКИ РЕФЕРЕНТНИ СИСТЕМИ;
  • СТУДИЈА ЗА ИЗБОР НА НОВА ДРЖАВНА КАРТОГРАФСКА ПРОЕКЦИЈА
    и
  • ПРОМОЦИЈА НА НОВИОТ НИПП ГЕОПОРТАЛ.

Заради примена на препораките на Владата на Република Северна Македонија за заштита од COVID 19 вирусот, обуката ќе се одвива on-line преку платформата “ZOOM“.

Целосното соопштение е достапно на  следниов линк.