Соопштение за одржување на обука наменета за овластени геодети

Соопштение за одржување на обука наменета за овластени геодети

Почитувани,

Агенцијата за катастар на недвижности, на 24.09.2020 година (четврток) со почеток од 15:00 часот, ќе ги организира првата и втората задолжителна обука за 2020 година, наменета зa трговците поединци – овластени геодети, на тема, LIDAR технологија и тоа:

ЗАКОНСКА РЕГУЛАТИВА И ТАРИФНИК КОИ СЕ ОДНЕСУВААТ НА LIDAR ТЕХНОЛОГИЈАТА
и
ПРИМЕНА НА LIDAR ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО ГЕОДЕЗИЈАТА

Обуката ќе се одвива on-line преку платформата “ZOOM“.

Целосното соопштение е достапно на  следниов линк.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *