Соопштение за одржување на обука наменета за овластени геодети

Соопштение за одржување на обука наменета за овластени геодети

Агенцијата за катастар на недвижности, на 07.03.2019 година (четврток), ја организира првата задолжителна обука за 2019 година, наменета зa трговците поединци – овластени геодети, на следниве теми:

  • „3Д ТОПОГРАФСКИ КАРТИ“
  • „НИПП и PDOK“
  • „КЛУЧНИ РЕГИСТРИ“
  • „СИСТЕМ ЗА ПОДЗЕМЕН КАТАСТАР“
  • „ЕУ ДИРЕКТИВИ И УПАТСТВА ЗА РАЗМЕНА НА ИНФОРМАЦИИ“

Обуката ќе се одржи во хотел Континентал, со почеток од 13:30 часот.
Целосното соопштение е достапно на  следниов линк.

На следниов линк  може да ја погледнете кратката биографија на презентерите.